Blog

TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN BABYSHOWER

Wat was dit ontzettend leuk om te doen… Ik mocht Jade’s Babyshower organiseren en als je ons volgt op Instagram heb je deze prachtige (al zeg ik het zelf) dag vast niet gemist. In deze blog schrijf ik over hoe ik deze babyshower heb georganiseerd en deel ik hierover mijn tips, welke diensten ik heb gebruikt en hoe we uiteindelijk de dag met corona en 35 graden hebben overleefd. Ik wilde deze “tips” graag delen voor iedereen die binnenkort ook een babyshower te organiseren heeft.

   

Zoals de meeste al weten zijn wij naast business partners ook goede vriendinnen en wist ik dat Jade bij haar 2 vorige zwangerschappen nooit de dreamy babyshower heeft gehad die ze voor ogen had. Dus toen ze mij vertelde dat ze zwanger was (mensen, ze vertelde mij en familie dit nieuws pas na 16 weken met babybump en al!!!!!) wilde ik gelijk een babyshower voor haar organiseren. En omdat dit (waarschijnlijk) de laatste babyshower werd, moest deze magisch, dreamy en perfect zijn.

De eerste vraag die ik haar stelde was “wil je zelf inspraak hebben (het thema, kleuren etc) of wil je graag verrast worden”. Want believe me, anno 2020 is het niet vreemd dat een mom-to-be al stiekem heeft lopen dromen over haar babyshower thema en waarschijnlijk al een Pinterest moodboard heeft klaar staan. Dus hierbij gelijk de eerste tip: denk goed na wat voor type de mom-to-be is. Is ze iemand die houdt van feestje organiseren en oog voor details heeft? dan is de kans groot dat ze zelf ook wat wilt inbrengen (wat dus echt niet erg is!! Het is tenslotte haar dag). Zo had Jade ook al een heel duidelijke thema voor haar babyshower in gedachte, ze gaf me 3 hints .. De kleur bordeaux, 50 shades of pink, goud en bloemen.

MOODBOARD

Al snel hadden we samen een moodboard op Pinterest aangemaakt zodat we hier pins konden toevoegen die haar aanspraken en wat mij ook leuk leek, om zo samen te brainstormen en haar visie te visualiseren. Als je dus een babyshower aan het organiseren bent, dan is Pinterest echt onmisbaar! Hier kan je verschillende pins opzoeken onder de woorden van het thema en inspiratie die je zoekt. Bijvoorbeeld ‘Babyshower tafel setting’ of ‘Ballonnen boog met bloemen’, zo vind je vanzelf heel veel inspiratie en pin je je favorieten vast in je Pinterest bord en creëer je makkelijk een eigen moodboard.

Toen het duidelijk was welk thema de babyshower werd en welke details ik hierin wilde verwerken, begon het leukste gedeelte.. het maken van de digitale uitnodiging en op zoek gaan naar leveranciers om Jade’s Babyshower te realiseren. Tijdens deze zoektocht heb ik zoveel leuke contacten gekregen met andere boss babes die stuk voor stuk uniek zijn in hun vak. Ook één van de leukste gedeeltes is dat je vanaf hier alles kunt gaan plannen zonder dat de mom-to-be hier nog teveel in te betrekken (als het geen complete verassing is). Je weet nu wat ze wilt en de rest blijft natuurlijk een verrassing voor haar!

Nu snap ik als je (net als mij) geen party stylist bent, je denkt na het zien van je moodboard “Waar.. ga.. ik.. beginnen?!”. Om het makkelijk en overzichtelijk te houden, had ik een eigen moodboard gemaakt in een gratis design programma Canvas en een Excel sheet gemaakt (ja, ik doe echt alles in Excel , het is zoooo makkelijk en overzichtelijk!). In het EXCEL overzicht had ik verschillende categorieën gemaakt. Onder deze categorieën noteerde ik alles wat ik nodig had. Bijvoorbeeld de categorie ballonnen & fotohoekje, hier had ik onder genoteerd; backdrop, zuilen, sticker voor op de zuil, plateaus voor op de zuilen, de taart, ballonnenboog etc. Op deze manier wist ik zeker dat ik niks vergat en heb je ook in één overzicht de leveranciers. Verder in de blog zal ik omschrijven hoe ik de styling per categorie heb aangepakt.

Dit is trouwens ook HET moment om een groepsapp aan te maken met alle uitgenodigden, om al voorzichtig (financiële) hulp te vragen en taken te verdelen. Denk bijvoorbeeld wie wilt op de dag zelf helpen met het serveren van de hapjes, iemand die de taak op zich wilt nemen om mooie foto’s te maken (als je hiervoor geen professionele dienst inhuurt), iemand die wilt helpen met het opzetten en stylen van de decoraties en wie er allemaal financieel iets wilt bijleggen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een betaalverzoek aanmaken waarbij men zelf een bedrag kan bepalen. Zorg dat het altijd duidelijk is wat er met het geld gedaan gaat worden en wees transparant met de kosten.

PICTURE PERFECT SETTING

Op een babyshower zijn foto’s maken natuurlijk onmisbaar voor de herinneringen en hier wil je natuurlijk een mooi foto hoekje voor creëren met leuke photo props. Dit was ook het eerste waar ik al snel een duidelijk beeld van had in mijn hoofd (ook omdat de agenda bij verhuur bedrijven meestal al weken van te voren vol zit, is dit geen last minute optie om te regelen).

babyshower styling setting

Het idee was om om de Baby decoratie ABC blokken en witte zuilen van Cherished Moments te gebruiken en we wilden dit graag combineren met een groene backdrop met bladeren. Vorig jaar bij het High Tea for Party Queens evenement hadden we veel partystylisten ontmoet en zo kwam ik al snel op de website van NVMYPARTYSYLIST uit. Haar collectie van verhuurproducten is geweldig en door al haar producten kreeg ik nog meer ideeën en heb ik uiteindelijk veel meer gehuurd dan ik oorspronkelijk gedacht had, zoals de prachtige peacock stoel en de tafelsetting. Mocht je geen contacten hebben kun je via Google een verhuur bedrijf zoeken die bij jou in de buurt zit of even kijken in je eigen netwerk of je iemand kent. Ook op Instagram zijn veel partystylisten te vinden.

Wist je dat wij ook het een en ander verhuren, zoals die prachtige ABC boxen, het schildersezel met spiegel en het zuil met custom sticker? Neem een kijkje op onze decoratie pagina.

Nu ik de backdrop, zuil en ABC boxen geregeld had, bleef er nog maar één ding over om te regelen voor het creëren van een picture perfect setting… de ballonnenboog (want ballonnen zijn natuurlijk onmisbaar op een feestje). Gelukkig wist ik precies wat ik nodig had (dankzij het moodboard) en kon deze ook zo gerealiseerd worden. De ballonnenboog is gemaakt door Shirley van Booboballoons en zij heeft het echt prachtig gedaan.

Het fotohoekje heb ik afgemaakt met een sta tafel die ik uit de schuur heb gehaald. Via bol.com had ik een nieuwe witte tafelkleed besteld en tada, zo goed als nieuw. Via Cherished Moments heb ik een fotolijst en een leuk print ontworpen dat perfect bij het thema past. Je maakt dit hoekje helemaal af om er een polaroid camera erbij te zetten en de gepersonaliseerde photo props zijn natuurlijk onmisbaar als owners van Cherished Moments.

TAFELSETTING

De tafelsetting vond ik zelf het lastigste om te bedenken, want ik ben juist heel visueel ingesteld dat ik vaak pas bij het creëren kan inzien hoe ik iets wil decoreren. Maar dankzij de tafelsetting DIY concept van NVMYPARTYSTYLIST had ik prachtige (onder) borden, glazen, plateaus, bestek, de peacock stoel en nog veel meer waardoor ik op de dag van de babyshower lekker kon spelen met de tafelsetting tot dat ik helemaal tevreden was en dat was ik zeker!

De tafelsetting hebben we afgewerkt met een touch van Cherished Moments. De gasten hadden allemaal een eigen champagne glas met naamsticker die ze na de babyshower als aandenken konden meenemen. Op de borden lag een prachtige gepersonaliseerde waaier dat achteraf gezien perfect uitkwam aangezien op de dag zelf een hitte bereikte van 35 graden. Hoe we hier mee omgingen schrijf ik later in deze blog over.

En ik zou ik niet zijn als ik niet last minute nog besloot dat er ook nog kleine vaasjes met bloemen op tafel moesten. Dus lang leve SELECT van bol.com (en nee, we zijn niet gesponsord door hen maar eerlijk ze zijn echt een life saver) want zo kon ik last minute nog de perfecte vaasjes bestellen en één dag voor de babyshower bij de bloemist boeketjes laten maken om de tafelsetting helemaal compleet te maken.

   

Wil je ook op jou feest gepersonaliseerde glazen of waaiers bijvoorbeeld? Laat ons jou wensen weten via het custom order formulier op onze website.

BABYSHOWER GIFTS & GAMES

Bij een babyshower draait het natuurlijk om het verwennen van de mom-to-be. Tegenwoordig kan je hele handige online cadeau lijstjes laten invullen met alles wat de mom-to-be nog nodig heeft voor haar baby uitzet. Naast het verwennen van de mom-to-be met cadeautjes, horen natuurlijk ook leuke spelletjes. TIP! Verzin spelletjes die bij de mom-to-be passen, niet elke moeder wordt blij van babyhapjes proeven, nep poep luiers of geblinddoekt een baby aan te kleden (want believe me, na kind nummer 1 weten ze echt hoe ze met ogen dicht een luier aan moeten doen). Zo weet ik dat Jade houdt van memories dus hadden we (geen actieve) spelletjes bedacht maar meer spelletjes die ze kon bewaren. De spelletjes en activiteiten die we uiteindelijk hebben gedaan waren: baby voorspellingskaarten, ‘How Big Is Mommy’s Belly’, ‘Sign a Onesie’ en ‘Late Night Diapers’.

   

De eerste 2 babyshower spelletjes spreken voor zich en waren heel leuk om samen te doen. De “Sign a Onesie” vind ik persoonlijk super cute en makkelijk te realiseren. Textiel stiften haal je bij de action en iedereen kan een lief berichtje schrijven op een klein rompertje. Deze kan de mama bewaren in een fotolijstje of in de baby’s memory box voor later.

De “Late Night Diapers” zijn gewoon te hilarisch en onmisbaar op een babyshower. Iedereen kan een sarcastische of juist lieve boodschap achterlaten op een newborn luier om zo de mom-to-be straks door de lange nachten heen te “motiveren” met leuke quotes.

De babyshower games zijn overigens vanaf nu te bestellen via het custom order formulier op onze website. Uiteraard in elke gewenste thema en gepersonaliseerd indien gewenst. Ook als je een andere spelletje in gedachte heb, kunnen we dit realiseren! 

FOOD & HAPJES

Dit is toch naast de decoraties wel het allerbelangrijkste op een babyshower. Iedereen die mij persoonlijk kent weet Food is Life en een gouden regel bij mijn feestjes is dat je gasten nooit hongerig naar huis mogen gaan. Maar niet elk gerecht past bij een babyshower feest, hier moet je dus goed over nadenken. Na het brainstormen over welke gerechten bij het thema passen maar toch ook lekker vullen, had ik het idee om een soort luxe lunch / high tea te creëren. En ja, ook hier kan je voldoende inspiratie vinden op Pinterest. Typ bijvoorbeeld maar in “high tea hapjes”. En omdat Jade natuurlijk ook voldoende pregnancy cravings heeft, werd het dus een High Tea x Pregnancy Cravings lunch LOL!! Dit is trouwens ook een onderdeel wat je super makkelijk uit handen kunt geven of hulp voor kunt inschakelen.

Zo hadden we luxe sandwiches, hapjes, kaasballetjes en zelfs nacho’s (yes pregnancy craving combinaties it is) gemaakt en om dit toch lekker af te wisselen met zoetigheid hadden we heerlijke verse brownies en red velvet cheesecake van Nouleychoco (echt dames, neem een kijkje in haar webshop want haar producten zijn echt overheerlijk, vers en verkrijgbaar in een vegan optie).

   

En het allerbelangrijkste .. de taart! De taart maakt het plaatje altijd compleet. Zelf heb ik een vaste taartenbakster waar ik echt al bestel sinds zij vanuit haar keuken taarten maakte, maar mocht je op zoek gaan naar een taartenbakster let dan altijd goed op de recensies. Daarnaast is het belangrijk om de taart zo vroeg mogelijk te bestellen, de meeste agenda’s van taartenbakster zitten echt 4 tot 6 weken voor de gewenste datum vol.

DREAM DRESS

En waar iedereen over viel… de prachtige jurk. Dit was een element waarmee ik Jade echt heb kunnen verrassen. Bij LEYLASDRESSROOM kan je prachtige jurken huren voor een feest. Ik volgde haar al enige tijd op Instagram en had haar een berichtje gestuurd of ze ook jurken had voor zwangere vrouwen en dit had ze. De eerste pasafspraak was 2 weken voor de babyshower en dit was toch wel een beetje spannend, want wat als de jurk niet meer past op de dag zelf.. Maar tijdens de laatste afspraak, één dag voor de babyshower, om de jurk te verstellen zat deze perfect en de rest spreekt voor zich.. want ze zag er echt prachtig uit en zo voelde Jade zich ook.

Bedenk ook een leuke dresscode voor de gasten! Dit kan natuurlijk in de kleuren van de babyshower, maar je kan natuurlijk ook andere kleuren bedenken bij bijvoorbeeld een Gender Reveal, zo is iedereen een beetje in dezelfde stijl. Dit staat natuurlijk super leuk op de foto’s! Zo hadden wij allemaal voor het feest allemaal verschillende tinten roze aan.

THE BIG DAY!

De party “stress” begint eigenlijk al één dag ervoor. Believe me, plan NIKS op de dag ervoor want je bent echt druk bezig met de laatste dingen regelen (zoals last minute bloemen inkopen zoals mij lol). Het is ook handig om de avond ervoor de grote decoraties zoals de tafels en stoelen, zuilen en gehuurde materialen klaar te zetten (zonder lakens en verdere tafelaankleding). Dit scheelt zo ontzettend veel tijd op de dag zelf, die je eigenlijk al niet hebt.

Ondertussen realiseerden we ons ook dat het op de dag zelf 35 graden zou worden en ondanks dat we het in mijn tuin vierden was dit toch wel een aardige uitdaging hoe we dit gingen overleven met z’n allen. In worse case scenario konden we natuurlijk het zwembad in springen HAHA (grapje.. not)! Daarnaast kreeg ik ook lichte stress hoe we met 35 graden het eten moesten serveren, want de taart en koekjes zouden echt binnen 5 minuten weg smelten en met verse sandwiches met zalm en ander beleg, is langer dan 5 minuten op je bord ook geen succes. Dus we hadden naast de corona maatregelen ook een tropische uitdaging.

Want men o men .. wat was het warm.. de kaarsen smolten letterlijk weg uit de kandelaars en de ballonnen knalden door de hitte (gelukkig nadat Jade er was en de foto’s al waren gemaakt). Gelukkig had ik eerder die week een groot schaduwdoek bij de action gescoord en hadden we op de dag zelf besloten om deze extra op te hangen. Zo zat iedereen gelukkig in de schaduw en met een ventilator en onze waaiers had iedereen gelukkig de warmte overleefd (zonder in het zwembad te moeten springen).

TIPS! Zet de avond daarvoor je hele koelkast vol met flesjes water. De volgende dag zijn ze super koud en zet je ze over in een koelbox met koelelementen, zo is er voldoende koud water voor iedereen. Wij hebben de hapjes steeds in heel kleine aantallen geserveerd zodat het lekker vers bleef. En echt, durf bepaalde dingen uit handen te geven! Het is echt onmogelijk om zonder een partystylist zelf de styling, de hapjes, de foto’s te regelen zonder er zelf bij te lopen als ma Flodder.

Zo… zijn jullie er nog? Ik had niet verwacht dat het zo’n lange blog zou worden, maar er is ook zoveel om over te delen. De blog is natuurlijk heel veel tekst dus ik zal hieronder nog heel kort alle tips benoemen.

 • Bedenk het thema (eventueel samen met de mom-to-be)
 • Creëer op Pinterest een bord om al je ideeën te pinnen en maak je eigen moodboard
 • Maak een checklist of excel lijst per categorie (don’t forget the food!)
 • Kies een datum en maak de uitnodiging (doe dit ruim op tijd, liefste 2/3 maanden van te voren!!) En maak gelijk een groepsapp aan voor alle familie en vriendinnen.
 • Zoek de juiste leveranciers om materialen te huren en decoraties in te kopen
 • Verdeel taken onderling ( het is echt oké om hulp in te schakelen)
 • Bedenk leuke spelletjes die leuk passen bij het thema en de mom-to-be
 • Bedenkt wat je wilt doen met het eten, regel je dit zelf of schakel je een cateraar in?

En voor de rest, geniet zelf ook!!! De mom-to-be gaat het hoe dan ook geweldig vinden.

Bedankt voor het lezen van mijn allereerste geschreven blog ooit. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips  en ervaringen. Daarnaast ben ik super benieuwd of jullie zelf binnenkort ook een babyshower gaan organiseren? Of ben je toevallig een mom-to-be en hoop je dat er ook zoiets voor jou georganiseerd wordt? Gewoon linkje kopiëren en subtiel doorsturen als stille hint. Mochten er vragen zijn, bezoek onze instagram en laat een berichtje of DM achter!

With special thanks to,

Mommy-to-be: @simplybyjade, van Cherished Moments

Styling & planning: @rebecca.cherish, van Cherished Moments

Backdrop & tafel aankleding: @nvmypartystylist

Jurk: @leylasdressroom

Ballonnen: @booboballoons

Brownies & Cheesecakes: @nouleychoco

ABC boxen, zuilen set, schildersezel & spiegel, photo props & overige decoratie: @cherishedmoments.nl

Tips & tricks voor het organiseren van een verjaardagsfeest!

Blog | Tips en tricks voor het organiseren van een feest

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik ben er bijna zeker van dat ik het thema van mijn dochters eerste verjaardag wist de eerste dag na haar geboorte. OK, ik overdrijf een beetje.. Maar niet veel. Het plannen ervan was iets dat mij maandenlang bezig hield en hoewel ik ervan genoot, voelde ik echt een druk op mijn schouders om te zorgen dat het haar BEST DAY EVER werd. Dat zeg ik alsof ze er letterlijk iets van heeft begrepen, behalve het moment dat ze eindelijk haar gang mocht gaan met de taart. Laten we eerlijk zijn, het eerste verjaardagsfeest van jouw kleine is toch meer voor mama (..en de familie). Wij willen een onvergetelijke dag creëren waar we later met trots en emotionele tranen op terug kunnen kijken.   

In deze post wil ik mijn tips geven voor het organiseren van een verjaardagsfeest met een handige checklist zodat je niets vergeet!  

Thema 

Bij het bedenken van een thema hoor je uiteraard de interesses van je zoon of dochter in de beslissing mee te nemen. Maar laten we eerlijk zijn, als het om de eerste levensjaren gaat, zou je eigenlijk je kans moeten pakken om zelf iets leuks te bedenken. Want geloof me, zodra ze het 4e levensjaar voorbij zijn, gaan zij dat bepalen.  

Voor mij is Pinterest onmisbaar bij het plannen en organiseren van feesten ..en eigenlijk heel mijn leven (Pinterest=life). Ik gebruik zoektermen zoals: ‘first birthday unique girl theme inspiration’. Verder gebruik ik Engelse woorden omdat er dan veel meer zoekresultaten naar tevoorschijn komen. Vervolgens kan ik een (secret) board aan maken en daar alle posts op ‘pinnen’ zodat ik niets kwijt raak. 

Wees ook een beetje abstract tijdens het brainstormen. Een thema hoeft niet per sé een cliché te zijn.

Denk ook bijvoorbeeld aan:

 • (favoriete) kinderrijmpje
 • fruit/zoetigheid waar de jarige gek op is
 • een kleurencombinatie die je aanspreekt

Wees creatief! Maar vergeet niet dat je er wel bijpassende versiering voor moet kunnen vinden (of laten maken ;).

Budget 

Een feest in elkaar zetten kost zoveel als jij zelf toelaat. Wil je het feest thuis geven of op een locatie? Wil je warm eten serveren of alleen snacks? Wil je het feest laten aankleden of durf je de versiering zelf aan? En laten we niet de taart vergeten.

Maak een EXCEL sheet waarin je de verwachte kosten noteert per onderdeel van het feest. Zo kom je op een geschat totaal plaatje en kan je dat als richtlijn gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er altijd onverwachte kosten bijkomen, dus tel bij het totaal nog 20% erbovenop.

Als tip geef ik je mee: zoek in je buurt of online naar mama’s die wellicht hun eigen hussle hebben. In bijvoorbeeld ballonnen pilaren, taarten bakken of catering. Daar zullen de kosten waarschijnlijk veel lager liggen dan in een fysieke winkel. Vraag wel altijd naar foto’s van hun eerdere creaties, om er zeker van te zijn dat hun stijl bij jouw visie past!

Gastenlijst en uitnodigingen 

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is hoeveel ruimte heb ik? Mensen moeten op een rustige manier kunnen zitten en genieten, zonder te moeten vechten om een zitplek. Zeker als er veel familieleden worden uitgenodigd. Oma moet niet staand in een hoek eindigen met een stuk taart.

Maak eerst een lijst van iedereen die je zou willen (en moeten) uitnodigen. Vervolgens ga je beginnen met afstrepen. Wat ik daarna doe is een lijst maken van volwassenen en kinderen (gesorteerd op baby/peuter/kind). Zo weet je precies hoeveel traktaties je nodig hebt. Zorg wel altijd dat je er een aantal extra bij telt, voor het geval dat je niets te snacken hebt die avond. En voor als er onverwachts gasten komen natuurlijk.

Met betrekking tot de uitnodigingen zou ik zeggen: Go digital! Tenzij het om een huwelijk of een feest van een naar schoolgaand kind gaat. In dat geval zou ik het namelijk wel traditioneel houden. Maar anders zijn digitale uitnodigen een snelle en budget-friendly optie. Als je creatief bent en al photoshop (of een soortgelijke programma) gebruikt dan zal dit een leuk project zijn! Maar je kunt ook gebruik maken van een gratis site zoals Canva en daarmee snel en gemakkelijk iets in elkaar zetten. Gebruik als vorm hiervoor een rechthoek zodat je het meeste gebruik kunt maken van de ruimte. Er gaat namelijk best veel tekst op en het moet leesbaar blijven. Kies daarom ook een duidelijk tekstfont en tekstkleur.

Stuur vervolgens via Whatsapp, Facebook en/of e-mail de uitnodiging naar iedereen op de gastenlijst. Ik raad je aan om je gasten separaat uit te nodigen, want anders loop je kans dat je contactgegevens van een ander onnodig doorspeel aan een ander. Mocht je via e-mail mensen willen uitnodigen, dan kun je de e-mailadressen in de BCC zetten. Op deze manier zien je gasten niet wie je allemaal nog meer hebt uitgenodigd (met de daarbijbehorende e-mailadressen).

Locatie 

Bij het bedenken of je het feest thuis zult houden of op een andere locatie, moet je jezelf een aantal dingen afvragen:

 • Heb je er de ruimte voor thuis?
 • Heb je het budget om €300+ uit te geven?
 • Heb je tijd om je huis tip-top in orde te maken? Of zin om de feestruimte na afloop zelf te moeten opruimen?
 • Wil je zelf verantwoordelijk zijn voor de drankjes en eventuele catering?

Als je hebt besloten dat je het feest op locatie wilt houden, zijn er verschillende opties waar je aan kunt denken. Je kunt op google ‘feestruimte + woonplaats’ intikken op Google. Je kunt het ook bij je lokale buurthuis, sportvereniging en/of wijkcentrum proberen. Verder kan je ook vraag op een Facebook groep posten en kijken of er iemand goeie tips heeft!

Houd er rekening mee dat een feestruimte waarschijnlijk een borg zal vragen van €100+. Deze krijg je (na goed gedrag!) binnen een aantal dagen na afloop van het feest terug.

Versiering en aankleding 

Eindelijk het aller-leukste! Voor mij in ieder geval dan. Nadat je het thema hebt uitgekozen, is het tijd om te gaan shoppen voor de juiste versiering. Je kunt bij het aankleden van je feest heel snel en gemakkelijk terecht bij diverse webshops zoals die van ons, of je kunt kiezen om zelf lekker creatief aan de slag te gaan! Door DIY’s te zoeken op bijvoorbeeld Youtube en Pinterest , hier kun je veel ideeën opdoen en deze zelf uitproberen. Hoewel het uitdagend eruit ziet, kan het zoveel plezier met zich meebrengen! Let wel op dat het zelf maken van decoraties niet altijd veel goedkoper is dan het kopen ervan. Je hebt misschien maar 4 vellen roze papier nodig, maar het komt in een pak van 30. Snap je wat ik daarmee bedoel? En hoewel handgemaakte decoraties er super mooi uitzien, kost het maken ervan veel tijd. Neem hier echt weken voor, niet dagen! Anders heb je kans dat het een stressvolle ervaring wordt en dat willen we juist vermijden!

Let bij het kiezen van je decoraties op welke plekken van de (feest-) ruimte je wilt versieren en wat daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld:

 • Hoeveel muren zijn er die er versierd moeten worden en wat zijn de afmetingen?
 • Is er een tafel voor de taart en zoetigheid? Hoe groot moet het tafelkleed zijn? Kijk voor meer inspiratie en mogelijke lay-outs wederom op Pinterest.
 • Krijgt deze tafel voldoende licht zodat je er mooie (familie-)foto’s bij kunt maken?
 • Kan je de decoraties met punaises, plakband of plakgum vastmaken? Of zijn er pilaren of balken waar je iets aan vast kunt binden? Vraag altijd bij de locatie eigenaar wat de regels zijn voor het ophangen van versieringen.
 • Heb je een ladder nodig om de decoraties op te hangen?

Mijn tip is beter teveel versiering dan te weinig! En alles wat je overhoudt kun je te koop aanbieden als feestpakket op bijvoorbeeld Facebook of Marktplaats.

Activiteiten 

Het is altijd leuk om te zorgen dat er activiteiten zijn voor je gasten. Je kunt hiervoor een entertainer inhuren. Dit is super gezellig voor de kinderen en geeft de volwassenen een rust en fotomomentje. Maar je kunt ook zelf spelletjes en actieve of juist creatieve activiteiten verzinnen. Als je spelletjes doet met een winner, is het wel leuk om kleine cadeautjes te hebben. 

Afhankelijk van hoeveel kinderen er zijn kun je met de hele groep tegelijkertijd een bepaalde activiteit doen. Je moet hier dan wel een extraverte leider voor inschakelen die alle kinderen hyped up gaat maken. Of je kunt ervoor kiezen om verschillende activiteiten tegelijk te laten lopen en dat de kinderen zelf mogen kiezen wat ze doen en wanneer. De kans is groot dat het één grote chaos wordt, maar ik weet zeker dat de kinderen (en volwassenen) het geweldig gaan vinden!

Kijk voor inspiratie voor spelletjes op Google en ja… (laatste keer, I promise) Pinterest.

In deze blog ben je hopelijk diverse tips tegen gekomen die je zullen helpen bij het plannen van je feest. Omdat ik er zeker van wil zijn dat je niets vergeet, heb ik een print-bare checklist voor je samengesteld die je als richtlijn kunt gebruiken.

Klik hieronder om het te downloaden!

> Download: Checklist verjaardagsfeest organiseren <

Laatste tips 

Om deze blog af te ronden wil ik nog een paar laatste random tips geven die heilig zijn:

 • Maak voor jezelf een draaiboek van het feest. Iets waar tijden en details op beschreven staan waar je op kunt kijken als je even de kluts kwijt bent. Geef een kopie aan je best vriendin, want tja.. het is je beste vriendin? Wat doet ze er anders dan als een kip zonder kop rond te rennen met jou?
 • Stel een emergency kit op. Niet met pleisters en paracetamol of dat soort (op dat moment) onnodige dingen. Maar met scharen (diverse), plakgum en -band, pennen en stiften, kladblok en een nietmachine (you never know!). En als je toch bezig bent, gooi er toch maar een paar pleisters en paracetamol in voor de zekerheid.

Heb jij nog een gouden tip die je wilt delen met ons? Deel het hieronder in de reacties!

Cherished Moments Handtekening